Svabensverk logo
Solrosor
Badet och byn
Camping-Bockahästen
Svabensverk

Bo och äta i Svabensverk
 
Vid sjön Hämmen finns en bra ställplats med sandstrand och brygga. För den som vill ha ett bekvämare alternativ finns två B&B - Pannkakshuset/Bockahästen och Svabensverks Prästgård. Under festivaler och större arrangemang går det också bra att tälta eller ställa upp husbil eller husvagn i området mellan stallet, bygdegården och kringliggande platser. Vi har då funktionärer som visar er tillrätta.


Planerar du att besöka Svabensverk och vill ha något äta? På helgerna sommartid öppnar Herrgården ett sommarcafé, kolla deras hemsida för närmare information. Är ni ett sällskap som bor på Bockahästen och vill äta där så går det fint om ni bokar i förväg. Vid till exempel bröllop och andra event kan ni få hälp av Svabensverks Herrgård med cateringlösningar.Svabensverks ställplats/camping
Vår ställplats har ett fantastiskt läge, här kan du stå bara några meter från sjön Hämmen med både husbil och husvagn. Här finns toalett, avfallskärl och möjlighet att fylla på färskvatten. Dock ej latrin- eller gråvattentömning. Vid den anslutande badplatsen finns bänkbord och en grillplats med höj-och sänkbart grillgaller . Ställplatsen ligger mitt i byn så det är nära till en inspirerande kulturhistorisk vandring i Svabensverk. Från ställplatsen utgår också flera vandrings- och cykelleder som är presenterade på informationstavlor. Betalning sker med Swish.Bockahästen B&B
I det första slaggstenshuset längst ut mot riksväg 50 ligger Bockahästen B&B. Tidigare känt som Pannkakshuset. Bo i ett slaggstenshus, mer Svabensverk kan det nog inte bli. Kulturskyddat boende med modern standard på insidan. Bockahästen har toppenbetyg på booking.com, med över 9 på alla parametrar. 


Kontaktuppgifter:

www.bockahasten.se

Tel: 070 228 20 69 Birgitta Persson och 073 429 72 64 Janne Persson.


info@bockahasten.se


Svabensverks Herrgård
Ett trivsamt och personligt boende, till humana priser, i en lugn historisk och intressant miljö. B&B ligger i Prästgården, det röda huset som ligger intill Svabensverks Herrgård. Här finns det 5 sovrum och stora gemensamma ytor för olika typer av grupper. På Herrgården finns det även ett sommarcafé och det anordnas även en sommarmarknad.


Kontaktuppgifter:

www.svabensverksherrgard.se
Telefon 070 515 22 58 Anne Eriksson.

kontakt@svabensverksherrgard.se


Våra B&B går även att boka på booking.com