Svabensverk logo
Stallet

Stallet


Från brukshästar till jazz och bröllop

Det vackra bruksstallet byggdes cirka år 1865 och överläts 1994 av Stora Kopparbergs Bergslags AB till Ovanåkers kommun. Idag är det Svabensverks bygdeförening som förvaltar och ansvarar för uthyrning av byggnaden. Planen är att bygdeföreningen även kommer att ta över ägandet. 


Här arrangerades den välkända Jazzfestivalen, Jazz i Svaben, till jazzmusikerns Christer Boustedts minne i 20 år, 1988-2007. Lokalen som är moderniserad och används idag för olika evenemang och är mycket populär för bröllop. Byggnaden rymmer cirka 450 gäster och är Hälsinglands största konsertlokal. Här finns en scen och även en cafédel.


Till lokalen finns även allt som behövs för att genomföra en fest, evenemang eller event. Bord, stolar, dukar, bestick, glas och porslin. Det finns även handikapptoalett och stora ytor att använda runt om byggnaden. Bruksstallet kan användas från maj till september då lokalen är oisolerad och saknar värme.


Vill du boka eller komma och titta på Stallet så kan du kontakta Anne Eriksson, Svabensverks Herrgård) 070-515 22 58 eller kontakt@svabensverksherrgard.se. Mer info finns på Svabensverks Herrgårds hemsida.

Stallet i skymning
Cafédelen
Full fart på dansgolvet
Dukat för bröllop i konsertlokalen
Dukat för bröllop i konsertlokalen
Scenen dekorerad för bröllop i konsertlokalen
Stallet interiör
Bröllopsdukning i konsertlokalen
Bröllop i Stallet
Bröllopsdukning i kafédelen
Bröllopsentré med ballonger
Spelmansstämma vid Stallet
Stallet baksidan
Stallet framsidan
Stallet bröllop
Stallet bröllop
Folk och Dans i Stallet
Kvällsbild Stallet
Folk och Dans i Stallet